La Nación: Proč jede Zelenskij do Argentiny?
Autor: JB | Publikováno: 08.12.2023 | Rubrika: Afrika
Ilustrace
Argentinský La Nación spekuluje, proč jede ukrajinský prezident Zelenskij na inauguraci nově zvoleného libertariánského prezidenta Mileie. Jednak po tučných letech západní pomoci - a nyní s jejím vyschnutím, si chce získat podporu nezápadního ba protizápadního světa, a to i zemích Latinské Ameriky...

Argentinský La Nación spekuluje, proč jede ukrajinský prezident Zelenskij na inauguraci nově zvoleného libertariánského prezidenta Mileie.

Jednak po tučných letech západní pomoci - a nyní s jejím vyschnutím (7sur7.be), si chce získat podporu nezápadního ba protizápadního světa, a to i zemích Latinské Ameriky, jednak si může chtít naklonit lat.-am. obra - Brazílii, která Ukrajinu pojednává se skepsí a těžkým odstupem, možná i setkat se s maďarským premiérem Viktorem Orbánem, který v Evropě blokuje zbytky pomoci. A možná i dát na jevo Západu v čele s rozhádanými USA, že jsou i jiné konexe než Západ, a že Západ může ztratit na dění na Ukrajině vliv. A nebo protě i - po nebezpečně rozkolísané domácí scéně - v Argentině i zůstat?

zdroj: https://www.lanacion.com.ar

https://www.7sur7.be/…76/