Přejít na standardní verzi portálu

USA tlačí na EU, aby ještě více financovala Ukrajinu a nákup amerických zbraní

Autor Helena Mallotová
Publikováno 3.10.2022
Rubrika Evropa
Jak jsem si předsevzala, tak činím: Výňatek z článku R.-K. Maie v Tichys Einblick z 29.9. 2022 - USA naléhají na EU, aby přeposílala do Kyjeva víc peněz, i na americké zbraně. V zákulisí vyvíjí vláda USA nátlak na EU, aby měsíčně platila 3,5 mld. euro ukrajinské vládě. Těmito penězi mají být placeny americké zbraně. Podle Financial Times došlo na okraji zasedání valné hromady OSN k řadě různých setkání mezi zástupci EU, Ukrajiny a Bidenovy administrativy. A šlo natvrdo o peníze. 
 
Podle Financial Times "USA naléhají na země EU, aby urychlily a zvýšily finanční podporu Ukrajině, zatímco Mezinárodní měnový fond hledá nové cesty, jak na Ukrajinu poslat hotové peníze". Ukrajinský premiér Smyhal řekl na setkání s předsedou Evropské rady Michelem, že Ukrajina nutně potřebuje každý měsíc 3,5 mld. euro. Peníze musejí přitékat co nejrychleji a je mu jedno, jestli půjde o příspěvky, nebo o půjčku. Zástupci USA to však vidí tak, že by se o půjčky jednat nemělo, měly by to být nevratné příspěvky. 
 
Sabotáží na Nord Stream 1 a 2 získala Ukrajina centrální roli v zásobování Evropy ruským zemním plynem. Zničení obou plynovodů posílilo vyjednávací pozici Ukrajiny. Ročně by tedy šlo o  42 mld. euro a to v době, kdy se Evropa řítí do recese. Vláda USA přislíbila  hospodářskou pomoc ve výši 8,5 mld. dolarů a požádala Kongres o další 4,5 mld. 
 
Co se skrývá za hospodářskou pomocí je nejasné. Jisté však v tuto chvíli je, že z evropských a amerických peněz profitují americké firmy. Američtí zástupci dokonce navrhují, aby si EU zřídila jakýsi trvalý příkaz, kterým by se tato suma do Kyjeva posílala automaticky. Otázkou samozřejmě je, proč se to všechno nezjednoduší a proč se ty peníze neposílají do Washingtonu rovnou, protože Ukrajina musí všechny zbraně, které dostává z USA, platit. 
 
Z pohledu amerického zbrojního průmyslu a spolupracujících odvětví je válka na Ukrajině - a je to třeba bohužel naprosto cynicky říct - skvělý kšeft, který platí evropští občané. Euro padá a americký dolar vystřeluje vzhůru. Německé firmy opouštějí Německo a odcházejí do USA.
 

Přečtěte si více informací o mešitách a muslimech v České republice:

Uzbekistánští muslimové otevřeli v Praze nové kulturní centrum. Muslimů v Praze je stále více ...
V roce 1922 bylo v Německu 1 800 muslimů a dnes jsou jich miliony! To v ČR nechceme!
Proč mají čeští muslimové utajovanou mešitu v Tuchoměřicích u Prahy?
Muslimům se podařilo zachránit mešitu v Praze Libni a ještě k tomu získali podporu od státu Kuvajt
Český muslim provozuje v Praze islámské centrum propagující islámský fundamentalismus

 

Milí čtenáři, dlouhodobě je velkým problémem ekonomická neudržitelnost provozu našeho webu, kdy nás bojkotují vyhledávače i reklamní společnosti, čili příjmy jsou nízké a zdaleka nepokryjí náklady. Proto provoz našeho webu je možný hlavně díky obětavým dárcům, proto prosím podpořte provoz našeho unikátního webu. Děkujeme všem, kdož nás podporujete. právě díky vaší podpoře se nám daří monitorovat šíření islámu v ČR. Prosím nepodceňujte hrozbu islamizace České republiky! Jsme dnes jediná skupina aktivistů, která v ČR trvale již mnoho let monitoruje šíření islámu, islamismu a projevy islámského extremismu. 

 
Jak nám můžete pomoci?
Sdílejte naše články.
 
Nebo finančním darem:
Číslo účtu: 209672916 / 0600, Moneta Money Bank, Variabilní symbol: 001
IBAN: CZ90 0600 0000 0002 0967 2916
BIC (SWIFT): AGBACZPP
 
Případně kupte knihy (o imigraci a islámu) v našem e-shopu a šiřte je mezi přáteli: 
Základy islámu a jejich výklad
 
1183 čtenářů
Sdílet
facebook icon
twiiter icon
googleplus icon