"Sluší se, aby žena žila pod botou muže" (Turecké přísloví)

Budou západní země vydávat Ukrajince do vlasti k narukování ?

Autor: JB | Publikováno: 26.12.2023 | Rubrika: Afrika
socha_svobody

Západní země stojí před dalším dilematem, a vyjevením svého charakteru. Poté, co ukrajinská  Nejvyšší rada vyhlásila rozšířenou urgentní mobilizaci nyní vztahující se i na ty občany, kteří se nacházejí coby uprchlíci v evropských zemích, stojí země EU před dilematem vydat či nevydat ukrajinské uprchlíky jejich vojenské správě. A to v situaci, kdy na jedné straně se holedbají hájením práv válečných uprchlíků, a na druhé straně stále alarmovaněji volají, že Ukrajinci bojují za i nás a kdyby se válka prohrála Rusko by prý šlo na Evropu, která není vojensky - přinejmenším početně - na obranu připravena. 

Jako první to rozseklo Estonsko s tím, že Ukrajince do vlasti k narukování do války vydávat bude. Německo se zdráhá, nicméně tamní posilující opozice vydávat ukrajinské uprchlíky jejich vojenské správě chce. A Česko? Zatím ani nedutá. Nevydávat Ukrajince se  jeví za stávající situace jako proruské, a vydávat je znamená, že už k nim nebudeme tak "hezčí", ba eurounijně lidskoprávní.

Pokud se evropské země budou zdráhat, může jim Ukrajina přišít případnou porážku na jejich vlastní hlavu. Ukrajina nyní potřebuje na udržení fronty nejen vojenský materiál, ale především také lidský kontingent. Jak se tedy zachová západní pomoc? Prohlášení Borrella, Pistoriuse, Řehky a dalších ve své extrapolaci totiž znamenají, že nepůjdou-li k odvodu ukrajinští uprchlíci, půjdou zakrátko k odvodu jejich evropští hostitelé.

zdroj: https://news.err.ee - https://news.yahoo.com - https://meduza.io - https://strana.news

https://www.islamizace.cz - https://www.dw.com - https://taz.de - https://www.n-tv.de

https://jungefreiheit.de - https://www.focus.de - https://www.prvnizpravy.cz

anketa: https://www.islamizace.cz

https://www.prvnizpravy.cz/…ty/

922 čtenářů | 
HodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnocení
Tisknout článek Poslat článek e-mailem
Vaše hodnocení: 

Zde můžete nastavit své hodnocení

Přihlášení uživatele
Jméno:
Heslo:

RSS feed Zasílání upozornění
Čtěte také
Výklad Koránu

Základy islámu a jejich výklad

Obrana Vídně při obléhání Turky 1683

Jak vyvést Evropu z krize? Takto!

Súmrak európskej civilizácie - Barbari sa zmocňujú Európy
Články autora
Průzkum
Souhlasíte s vykázáním amerických vojsk z Nigeru? Po vykázání francouzských vojsk nyní Niger vykázal i americká a zahájil vojenskou spolupráci s Ruskem. Schvalujete vykázání amerických vojsk z Nigeru?
Hlasovat můžete kliknutím na odpověď
Doporučujeme
Knihu chraň!