"Sluší se, aby žena žila pod botou muže" (Turecké přísloví)

Většina Němců proti dodávkám tanků na Ukrajinu

Autor: JB | Publikováno: 20.1.2023 | Rubrika: Amerika
Německo

Jakkoli je Evropa uvnitř bez hranic, kulturní a jazykové bariéry působí, že pár kilometrů od sebe žijí lidé s úplně jinými názory, cítěním a historicko-kulturní zkušeností, a o těch druhých vědí jen mizivě málo. Tato fragmantace se nyní projevuje ve vztahu k Ukrajině, kdy levicoví evropští lídři by rádi demonstrovali jednotnou podporu, avšak veřejné mínění evropských občanů je poplatné svým domácím regionům.

V sousedním Německu jsou o dost jiné nálady než v Česku - podle posledního průzkumu yougov je 43% lidí proti dodávkám zbraní na Ukrajinu a 39% pro. Kancléř Scholz i z tohoto důvodu to nemá s rozhodnutím o poslání Leopardů na Ukrajinu jednoduché. Alibisticky podmiňuje vyslání Leopardů na Ukrajinu až tam Američané pošlou své Abramsy. V Německu toto rozhodnutí nebude nijak brilantní a nepřinese valnou přízeň voličů. Německý Focus.de natvrdo píše, že Němci nestojí o to, stát se Putinovým cílem.

Vědí Češi o německém mínění? Zajímá Němce mínění Čechů? A zajímá Pražskou televizi, jaké zprávy sledují lidé v rakouském pohraničí? Reflektuje Pražská televize život v polsko-českém pohraničí? Připouští si, že v německém pohraničí statisíce lidí, žijí jednou nohou v Německu? Že 14-letí týnejdři v rakouském pohraničí jedou na sobotu do Vídně a  baví se tam německy? Má vůbec Pražská televize ponětí, že dnes na ní nejsou statisíce lidí závislých a naopak ji mohou posoudit daleko pregnantnějším zahraničním prizmatem?

zdroj: wpolityce.pl - focus.de - nzz.ch - prvnizpravy.cz - nasepravda.cz

1002 čtenářů | 
HodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnocení
Tisknout článek Poslat článek e-mailem
Vaše hodnocení: 

Zde můžete nastavit své hodnocení

Přihlášení uživatele
Jméno:
Heslo:

RSS feed Zasílání upozornění
Čtěte také
Výklad Koránu

Základy islámu a jejich výklad

Obrana Vídně při obléhání Turky 1683

Jak vyvést Evropu z krize? Takto!

Súmrak európskej civilizácie - Barbari sa zmocňujú Európy
Články autora
Průzkum
Měli by být vpuštěni na Olympiádu sportovci Izraele a Ruska?
Hlasovat můžete kliknutím na odpověď
Doporučujeme
Knihu chraň!