Knižní novinka: Chobotnice z Davosu aneb jak WEF ničí demokracii
Autor: Redakce | Publikováno: 21.05.2023 | Rubrika: Reklama
Ilustrace
Světové ekonomické fórum (WEF) a jeho předseda Klaus Schwab se již několik desetiletí úspěšně snaží převrátit ekonomický, politický a sociální světový řád. Jejich cílem je rozšířit moc a vliv globální ekonomické elity, která by de facto ovládla parlamenty a vlády. Mnozí odborníci se proto obávají, že toto převratné přetváření, tzv. velký reset, nakonec zlikviduje demokratické struktury. Ačkoli Klaus Schwab opakovaně zdůrazňuje, že chce vytvořit lepší ekologický svět pro všechny, je to skutečně jeho cíl?

Světové ekonomické fórum (WEF) a jeho předseda Klaus Schwab se již několik desetiletí úspěšně snaží převrátit ekonomický, politický a sociální světový řád. Jejich cílem je rozšířit moc a vliv globální ekonomické elity, která by de facto ovládla parlamenty a vlády. Mnozí odborníci se proto obávají, že toto převratné přetváření, tzv. velký reset, nakonec zlikviduje demokratické struktury. Ačkoli Klaus Schwab opakovaně zdůrazňuje, že chce vytvořit lepší ekologický svět pro všechny, je to skutečně jeho cíl?
 
Miryam Muhmová odhaluje, co se ve skutečnosti skrývá za plány WEF, totiž vytvoření nové formy neoliberálního kapitalismu, v němž korporace vykonávají naprostou kontrolu nad občany, ať už prostřednictvím technologií, infiltrace mladých globálních lídrů WEF na ministerstva, školení vlivných představitelů univerzit a médií nebo financování důležitých think-tanků. Vliv WEF již značně pokročil, ale ještě není pozdě uniknout chapadlům davoské chobotnice.
 
 
Miryam Muhmová odhaluje, co se ve skutečnosti skrývá za plány a projekty WEF, totiž vytvoření nové formy neoliberálního kapitalismu, který je zcela "osvobozen od okovů státu". Tento kapitalismus zainteresovaných stran zahrnuje myšlenku, že se společnosti již nezaměřují pouze na službu akcionářům, ale že se stávají přímo "strážci" společnosti. Aby toho bylo dosaženo, je nutné vykonávat naprostou kontrolu nad občany, ať už prostřednictvím technologií (klíčové slovo: digitální identita), infiltrace WEF Young Global Leaders na ministerstva, školení vlivných
zástupců univerzit a médií, financování důležitých think tanků a mnoho dalšího. Vliv WEF zde již značně pokročil a zahrnuje nadnárodní organizace, jako je OSN, i vlády a nevládní organizace. Jak však ukazuje Miryam Muhmová, ještě není pozdě uniknout chapadlům davoské chobotnice.
 
Chobotnice z Davosu aneb jak WEF ničí demokracii
Miriam Muhn
isbn: 978-80-88615-02-6
274 str, A5, měkká vazba
Moc – 399 Kč
Kniha, s vydavatelstvím zvýhodněnou cenou, k zakoupení zde.