"Sluší se, aby žena žila pod botou muže" (Turecké přísloví)

Nová mešita v Praze! Celý projekt financují němečtí muslimové ....

Autor: Redakce | Publikováno: 27.3.2022 | Rubrika: Evropa
Vlajka - Česká Republika

Děkujeme všem, kdož nás podporujete. právě díky vaší podpoře se nám podařilo vypátrat novou mešitu otevřenou v Praze! Dnes již je v Praze několik mešit a modliteben. Tuto novou mešitu otevřeli v Praze němečtí muslimové, kteří financovali zakoupeni domu pro přestavbu na mešitu. 

Nová mešita se nachází na adrese Průběžná 633/89 v Praze Strašnice. Mešita je provozována touto organizaci: Svaz islámských kulturních center, z. s. Ovšem budova mešity patří firmě KPG Real Estate s.r.o. jenž je vlastněná německou muslimskou organizací Verband der Islamischen Kulturzentren e.V. Firma KPG Real Estate s.r.o. vznikla v prosinci 2021 a tedy objekt mešity byl zakoupen nejspíše během přelomu roku 2021/2022.
 
Jednateli firmy KPG Real Estate s.r.o. jsou Sherali Juraev z Prahy a Serkan Degirmendere z německého Norimberku. A právě Serkan je zajímavá postava německého islámu. Je aktivní například ve spolku Bildung & Integration in Nürnberg e.V.
 
Verband der Islamischen Kulturzentren e.V. je v Německu známa silně konzervativním výkladem islámu a sdružuje převážně turecké muslimy. Sídli v Kolíně nad Rýnem. Podle všeho tato nová mešita v Praze nahrazuje původní tureckou muslimskou modlitebnu, která byla v Praze Libni v ulici Pivovarnická a byla nedávno zrušená.
 
 
Spolek Svaz islámských kulturních center, z. s. vznikl 18. července 1996 a předsedou v současnosti je Mustafa Kahriman z německého Norimberku, dalšími představiteli spolku jsou Ahmed Shodmonov či Murdali Kholmatov (oba z České republiky). 
 
Sám spolek o sobě píše, že "spolek poskytuje možnosti seznamovat se s kulturou a tradicemi islámských zemí, učením islámu a hájí tyto kulturní hodnoty. Spolek poskytuje morální ochranu a sociální pomoc a služby Muslimům a napomáhá jim při přizpůsobování se okolí. Spolek pořádá vědecké semináře a zřizuje knihovny. Spolek spolupracuje se všemi islámskými organizacemi a obcemi v České republice, pokud se jejich činnost nepříčí Ústavě a zákonům České republiky a neporušuje politickou neutralitu. Spolek vede dialog též s neislámskými náboženskými společnostmi."
 
Muslimové již mají v Praze několik mešit a modliteben. Mešity jako samotné domy mají například v Praze na Černém Mostě, v Libni a v Tuchoměřicích. Modlitebny mají například v ulici Opatovické a na vysokoškolských kolejích dle potřeby muslimů. První mešitu otevřeli muslimové v Praze v roce 1999.
 
Děkujeme všem, kteří nás podporují, protože právě díky jejich podpoře můžeme monitorovat rozšiřování aktivit muslimů a islamistů v České republice. Ještě jednou díky za podporu!
 
 

Prosím podpořte náš projekt!
Milí čtenáři, dlouhodobě je velkým problémem ekonomická neudržitelnost provozu našeho webu, kdy nás bojkotují vyhledávače i reklamní společnosti, čili příjmy jsou nízké a zdaleka nepokryjí náklady. Proto provoz našeho webu je možný hlavně díky obětavým dárcům, proto prosím podpořte provoz našeho unikátního webu.
 
Jak nám můžete pomoci?
Sdílejte naše články.
 
Nebo finančním darem:
Číslo účtu: 209672916 / 0600, Moneta Money Bank, Variabilní symbol: 001
IBAN: CZ90 0600 0000 0002 0967 2916
BIC (SWIFT): AGBACZPP
 
Případně kupte knihy (o imigraci a islámu) v našem e-shopu a šiřte je mezi přáteli: 

 

 

Klíčová slova: Česká republika  | islamizace
4967 čtenářů | 
HodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnocení
Tisknout článek Poslat článek e-mailem
Vaše hodnocení: 

Zde můžete nastavit své hodnocení

Přihlášení uživatele
Jméno:
Heslo:

RSS feed Zasílání upozornění
Čtěte také
Výklad Koránu

Základy islámu a jejich výklad

Obrana Vídně při obléhání Turky 1683

Jak vyvést Evropu z krize? Takto!

Súmrak európskej civilizácie - Barbari sa zmocňujú Európy
Články autora
Průzkum
Jaké motivace a ideály by vás přiměly sloužit a bojovat v armádě? Černochová a Řehka chtějí dostat lidi do armády. Za jaké ideály motivace byste byli ochotni sloužit a bojovat v armádě?
Hlasovat můžete kliknutím na odpověď
Doporučujeme
Knihu chraň!