"Sluší se, aby žena žila pod botou muže" (Turecké přísloví)

Nová česká kniha Billa Warnera: Islámská doktrína o ženách

Autor: Redakce | Publikováno: 12.4.2022 | Rubrika: Islám
Dívka

Popis: Role žen v islámské civilizaci se velmi liší od jejich postavení v naší společnosti. Ženy musí žít podle doktríny, která je založena na příkazech Alláha v koránu a na slovech a činech Mohameda v hadísech a síře – jeho životopise. V islámské doktríně se na ženy pohlíží jako na méněcenné a z právního hlediska podřízené mužům (Buchárí 1, 6, 301), měly by být zahaleny, pokud nechtějí být zneužívány (korán 33:59) a ve všech ohledech by měly poslouchat své muže, jinak mohou být bity (korán 4:34).
 
 
Mohamed, kterého Alláh uznal jako dokonalý příklad k následování pro veškeré lidstvo, měl mnoho žen a sexuálních otrokyň. Jednou z Mohamedových oblíbených žen byla Áiša. Oženil se s ní, když jí bylo šest let a začal se s ní pohlavně stýkat, když jí bylo devět let. Tento sňatek byl ustanoven jako neměnný příklad pro budoucí generace a byl kodifikován v islámském právu šaría. Ideologie představená v této knize vládne stovkám milionů ženských životů.
 
Doktrína týkající se žen je založena na principu podrobení. Islám je civilizací podrobení. Zotročení žen poukazuje na vnitřní dualistickou politiku islámu a jeho doktrína otroctví poukazuje na vnější dualistickou politiku. Podrobení je vždycky o vztahu pána a otroka. Alláh je pánem všech muslimských otroků. Muslimský muž je pánem muslimské ženy. Islámská trilogie definuje roli muže a ženy a jejich vzájemný vztah i vztah ke světu. Podrobení ženy se dá snadno změřit. Každý hadís a verš předurčuje postavení a místo ženy ve světě a ve vztahu k muži. Každý verš a hadís týkající se žen lze roztřídit do čtyř kategorií: nadřazené, rovnocenné, neutrální a méněcenné postavení. Nadřazené znamená, že je žena vysoce ceněna. Rovnocenné znamená rovnocenné postavení s mužem. Neutrální je zmínka o ženě, kdy není hodnoceno její postavení. Méněcenné postavení znamená, že je žena ovládána mužem, je v jeho moci a je pod jeho úrovní.
 
Seznamte se s jejich světem v Islámské doktríně o ženách.
 
Název: Islámská doktrína o ženách
Autor:Bill Warner
Vydavatel: CSPI
Popis: 145 x 205 mm, vazba lepená, 95 stran.
 

Klíčová slova: multikulturalismus  | integrace  | džihád
1797 čtenářů | 
HodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnocení
Tisknout článek Poslat článek e-mailem
Vaše hodnocení: 

Zde můžete nastavit své hodnocení

Přihlášení uživatele
Jméno:
Heslo:

RSS feed Zasílání upozornění
Čtěte také
Výklad Koránu

Základy islámu a jejich výklad

Obrana Vídně při obléhání Turky 1683

Jak vyvést Evropu z krize? Takto!

Súmrak európskej civilizácie - Barbari sa zmocňujú Európy
Články autora
Průzkum
Nabídl Západ ruským voličům jinou možnost? Komentáře k ruským volbám jsou v západních médiích kritické, byť uznalé, že v nich Rusové vyjádřili svou vůli. Dobře, ale nabídl Západ Rusům lepší možnost?
Hlasovat můžete kliknutím na odpověď
Doporučujeme
Knihu chraň!