"Sluší se, aby žena žila pod botou muže" (Turecké přísloví)

Kurdy a odpůrce islamistů zradil Západ výměnou za souhlas se vstupem Švédska a Finska do NATO

Autor: Otto Černý | Publikováno: 4.7.2022 | Rubrika: Evropa
Turecko

Konečně dobrá zpráva pro NATO. Turecko se polepšilo a souhlasí se vstupem Švédska a Finska do Aliance. Naše média to budou nejspíš prezentovat jako „zázračné prozření“ tureckého prezidenta Recepa Erdoğana, který „ ... pochopil, že svoboda, demokracie a obrana západních hodnot jsou nade vše“. Jako obvykle se budou, jak tomu říkám, „řízeně mýlit“. Nejedná se totiž o nic jiného, než o obyčejný handl, jehož dopady nejspíš zasadí EU další velmi citelnou ránu. Tak především dobrá zpráva pro NATO je velmi špatnou zprávu pro Kurdy a kurdské Jezídy v Sýrii a Iráku.
 
Turecko podle všeho dostalo volnou ruku k jejich neomezené likvidaci pod hlavičkou „boje proti terorismu“. Švédsko a Finsko nejspíš také Turecku vydají jejich aktivisty, kteří tam žijí. Bez ohledu na nějaká „humanitární hlediska“.
 
Většina lidí v ČR si asi řekne (jako už mnohokrát před tím) – a co je nám po nějakých Kurdech? Je to daleko, nás se to netýká. Pominu fakt, že jsme s nimi ještě relativně nedávno „kamarádili“ až natolik, že jsme jim (podobně jako dnes Ukrajině) posílali prostřednictvím vlády USA „dary“ v podobě našich ručních zbraní, granátů a dalšího vybavení. V té době s nimi ještě „kamarádily“ i USA, protože je potřebovaly jako „bojovníky proti Islámskému státu“. Dnes je klidně hodí přes palubu, ostatně jako dosud každého „spojence“, který doufal v jejich podporu „na věčné časy“. 
 
Takže Kurdové – dejme tomu. Je tady ale ještě jedno velké ALE ... a to už se nás může brzy dotknout velmi tvrdě. Dobrá zpráva pro NATO je totiž nejspíš velmi špatnou zprávou také pro Řecko a vlastně celý jihovýchod Evropy. Jenom za předhození Kurdů k volné „demilitarizaci“ (jak se eufemisticky píše na Ukrajině o zabíjení ruských vojáků) by totiž prezident Erdoğan určitě „neprohlédl“. A územní handl obvykle vyžaduje odpovídající směnnou protihodnotu. Území za území. Co ale může být pro Turecko odpovídajícím územním ekvivalentem „uvolnění“ dvou zemí pro budování základen NATO u hranic s Ruskem? 
 
Odpověď je jednoduchá. Turecko dlouhodobě sní o obnově osmanské říše v Evropě. Nijak se netají tím, že prvním krokem má být ovládnutí řeckých ostrovů v Egejském moři. A podle všeho právě Řecko, které vedení Aliance vlastně už k ničemu nepotřebuje, je na nejlepší cestě stát se prvním obětním beránkem ve jménu získání "životně důležitých" území Finska a Švédska.
 
Handl mezi vedením NATO a Tureckem bude mít jeden zásadní důsledek. Podobně jako Srbsko bylo připraveno o Kosovo, přijde i Řecko o své ostrovy v Egejském moři, a to včetně Kréty. Jsem si ale naprosto jist, že Řekové, stejně jako Srbové, se nevzdají svého území bez boje. 
 
Válka mezi Tureckem a Řeckem, dvěma zeměmi NATO, se proto podle všeho velmi brzy stane realitou. Je jen otázkou, zda NATO použije k podpoře „oprávněných zájmů“ Turecka vůči Řecku „humanitární bombardování“ jako v případě bývalé Jugoslávie, nebo jestli to spraví prostý vojenský převrat a nějaký ekvivalent chunty tří plukovníků z roku 1967. Samozřejmě ochotný ustoupit Turecku i za cenu genocidy vlastního obyvatelstva.
 
Každopádně ekonomické a sociální dopady další války v Evropě, která navíc bude mít tendenci přerůst na celý jihovýchod našeho kontinentu, budou pro EU definitivně likvidační. Pokud se ovšem dříve nezrealizuje stále hlasitější volání po „přenesení války do Ruska“ (viz komentář Rogera Boyese v dnešní (29. 6. 2022) britské verzi The Times). Pak by nejspíš proces zániku nejen EU, ale i podstatné části Evropy nabral takovou rychlost, že bychom ho možná ani nestihli postřehnout.
 
Milí čtenáři, dlouhodobě je velkým problémem ekonomická neudržitelnost provozu našeho webu, kdy nás bojkotují vyhledávače i reklamní společnosti, čili příjmy jsou nízké a zdaleka nepokryjí náklady. Proto provoz našeho webu je možný hlavně díky obětavým dárcům, proto prosím podpořte provoz našeho unikátního webu. Děkujeme všem, kdož nás podporujete. právě díky vaší podpoře se nám daří monitorovat šíření islámu v ČR. Prosím nepodceňujte hrozbu islamizace České republiky! Jsme dnes jediná skupina aktivistů, která v ČR trvale již mnoho let monitoruje šíření islámu, islamismu a projevy islámského extremismu. 
 
Jak nám můžete pomoci?
Sdílejte naše články.
 
Nebo finančním darem:
Číslo účtu: 209672916 / 0600, Moneta Money Bank, Variabilní symbol: 001
IBAN: CZ90 0600 0000 0002 0967 2916
BIC (SWIFT): AGBACZPP
 
Případně kupte knihy (o imigraci a islámu) v našem e-shopu a šiřte je mezi přáteli: 
Přečtěte si více informací o mešitách v České republice v naších článcích zde:

 

 

Klíčová slova: džihád  | válka
2102 čtenářů | 
HodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnocení
Tisknout článek Poslat článek e-mailem
Vaše hodnocení: 

Zde můžete nastavit své hodnocení

Přihlášení uživatele
Jméno:
Heslo:

RSS feed Zasílání upozornění
Čtěte také
Výklad Koránu

Základy islámu a jejich výklad

Obrana Vídně při obléhání Turky 1683

Jak vyvést Evropu z krize? Takto!

Súmrak európskej civilizácie - Barbari sa zmocňujú Európy
Články autora
Průzkum
Který postoj je vám bližší k teroristickému útoku v Rusku USA a EU zaujaly odlišný postoj od Ukrajiny k teroristickému útoku v Rusku. Který zaujímáte Vy?
Hlasovat můžete kliknutím na odpověď
Doporučujeme
Knihu chraň!