"Sluší se, aby žena žila pod botou muže" (Turecké přísloví)

Ázerbájdžánci se smějí Arménům: Prozápadní arménský premiér záměrně oslabuje Arménií

Autor: Lukáš Lhoťan | Publikováno: 14.1.2024 | Rubrika: Evropa
Vlajka - Rusko

Ázerbajdžánský analyticko-vojenský web Caliber.az si všímá toho, že arménský prozápadní premiér Nikol Pašinjan dlouhodobě záměrně oslavuje bezpečnostní a vojenské struktury Arménie a odstraňuje z nich schopné lidí, kteří mají ovšem většinou vazby na Rusko.

Tito zkušení a schopní lidé jsou často nahrazování nezkušenými a neschopnými lidmi, ale věrnými Západu a Pašinjanovi. Právě zásahy prozápadního premiéra do vojenských a bezpečnostních struktur měly být i jednou z velkých příčin porážky Arménu ve válce s Ázerbájdžánem a následném obsazení arménských části Náhorního Karabachu. Situace musí být dosti vážná, když se již Arménům otevřeně vysmívají v tomto Ázerbájdžánci a přiznávají, že jim tyto čistky poskytuji výhodu.  

Pašinjan se svými věrnými dlouhodobě usiluje narušit vztahy mezi Armény a Ruskem. Za centrum proruské části bezpečnostních složek je považována nejen armáda, ale i arménská tajná služba – NSS (Národní bezpečnostní služba). A tak k jejímu oslabení Pašinjanova vláda učinila kroky k založení konkurenční tajné služby. To co bránilo doteď Pašinjanovi v otevřené čistce v arménské tajné službě bylo to, že Arménie měla zákon o tom, že vedením bezpečnostních instituci mohl byt pověřen jen absolvent bezpečnostně-vojenské školy. A takového člověka Pašinjan nemá, ale tento zákon byl zrušen a teď již může bezpečnostním službám velet kdokoliv – třeba i pasáček koz, hlavně když bude poslušný Pašinjanovi a jeho prozápadní vládě.

„Namísto Armena Abazjana se šéfem NSS stane Armen Grigorjan, který nemá vojenskou hodnost. Pašinjan tak dá bezpečnostní síly Arménie pod plnou kontrolu Západu,“ píšou Ázerbájdžánci.

Armen Grigorjan je aktivní prozápadní postavou v Armenií. Je absolventem American University of Armenia a pracoval například v americké organizaci  Counterpart International Inc. Armenia a také v Transparency International. 

Pašinjana obvinil z neschopnosti například bývalý náčelník arménského generálního štábu Movses Hakobjan, který během politické krize způsobené dohodou o příměří v Náhorním Karabachu z roku 2020 , podal rezignaci a uspořádal tiskovou konferenci, kde prohlásil, že arménský premier Pašinjaa ve válce v Náhorním Karabachu v roce 2020 selhal. Odvetou mu pak bylo, že jej začal vyšetřovat Úřad generálního prokurátora Arménie a obvinil ho z prozrazeni státniho tajemství. 

Současný šéf NSS generálmajor Armen Abazjan je obviňován z přátelských vztahů s Rusy, protože například sloužil jednu dobu společně s jejich vojenskými jednotkami. Abazjan je specialista na vedení vyšetřovaní a při služebním postupu se věnoval i organizování agentury. V strukturách arménské tajné služby působí již několik desetiletí.

Politika arménského premiéra Pašinjana zapadá přesně do dlouhodobě snahy Západu získat vliv na Kavkaze. Hovoří o tom i německý analytik Alexander Rahr : „Evropská unie se může pokusit vytáhnout Arménii z ruské orbity, ale bude to vyžadovat usmíření Arménie s Tureckem, což je podle mého názoru nad síly Bruselu.“

Mimochodem je také zajímavý názor Rahra na celkovou politiku Německa v prostoru bývalého SSSR: „Německo se netají tím, že chce donutit postsovětské země, aby opustily spojenecké vztahy s Ruskem. To Berbok otevřeně prohlásil při více než jedné příležitosti. Otázka ale zní: co může Německo a EU vážně nabídnout postsovětským zemím Kavkazu a Střední Asie, jako je Moldavsko, výměnou za úzké vztahy s Ruskem? Ukrajině a Moldavsku bylo přislíbeno členství v EU, ale tento proces může trvat několik generací, jako v případě Turecka. Někdo by se mohl ptát, v co může Arménie doufat, pokud přeruší vztahy s Ruskem? Není vyhlídka na vstup Arménie do EU nebo NATO a Jerevan si dobře uvědomuje, že Bruselu docházejí peníze.“
 
Bude tedy velice zajímavé sledovat další vývoj v Arménií a to jak moc se tam bude dařit Západu nejen prosadit jeho vliv, ale také si ho udržet. Zánik arménského osídlení Náhorního Karabachu je víc než varovnou ukázkou toho, co způsobuje příklon Arménie k Západu a proti Rusku.

Zdroje: Interfax.com - Caliber.azGov.am - Caliber.az

Nenechte se nejapně formovat eurohujerskou propagandou.

Nechte se informovat!

Vaše ISLAMIZACE.CZ - neprodejné zprávy bez reklam 👍

Děkujeme všem, kdo nás podporujete. právě díky vaší podpoře se nám daří monitorovat šíření islámu v ČR. Prosím nepodceňujte hrozbu islamizace České republiky! Jsme dnes jediná skupina aktivistů, která v ČR trvale již mnoho let monitoruje šíření islámu, islamismu a projevy islámského extremismu. 

 

Jak nám můžete pomoci?

Sdílejte naše články.

 

Nebo finančním darem:

Číslo účtu: 209672916 / 0600, Moneta Money Bank, Variabilní symbol: 001

IBAN: CZ90 0600 0000 0002 0967 2916

BIC (SWIFT): AGBACZPP

 

Přečtěte si více informací o mešitách a muslimech v České republice a Evropě:

Uzbekistánští muslimové otevřeli v Praze nové kulturní centrum. Muslimů v Praze je stále více ...

V roce 1922 bylo v Německu 1 800 muslimů a dnes jsou jich miliony! To v ČR nechceme!

Proč mají čeští muslimové utajovanou mešitu v Tuchoměřicích u Prahy?

Muslimům se podařilo zachránit mešitu v Praze Libni a ještě k tomu získali podporu od státu Kuvajt

Český muslim provozuje v Praze islámské centrum propagující islámský fundamentalismus

Takíja - Pravda, lež a přetvářka v arabsko-islámské společnosti - opět v prodeji!

Třetí vlna – islamizace, masová migrace a Rusko

 

Klíčová slova: válka
869 čtenářů | 
HodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnocení
Tisknout článek Poslat článek e-mailem
Vaše hodnocení: 

Zde můžete nastavit své hodnocení

Přihlášení uživatele
Jméno:
Heslo:

RSS feed Zasílání upozornění
Čtěte také
Výklad Koránu

Základy islámu a jejich výklad

Obrana Vídně při obléhání Turky 1683

Jak vyvést Evropu z krize? Takto!

Súmrak európskej civilizácie - Barbari sa zmocňujú Európy
Články autora
Průzkum
Souhlasíte se zákazem spalovacích motorů? 61% Němců je proti EU-zákazu spalovacích motorů od r. 2035. A Vy?
Hlasovat můžete kliknutím na odpověď
Doporučujeme
Knihu chraň!