"Sluší se, aby žena žila pod botou muže" (Turecké přísloví)

La Razón: Rusko poráží Evropu ... v Africe

Autor: JB | Publikováno: 28.10.2022 | Rubrika: Amerika
afrika

Zatímco se jakžtakž zuby-nehty daří udržet protiruskou frontu v Evropě, Západ s Ruskem prohrává v jiných částech světa - zejména vAfrice, všímá si španělský La Razón.

Tak jako USA a Západ těží z protiruské mentality ve východoevropských zemích, těží Rusko z protikoloniální protizápadní mentality v afrických zemích - flagrantně ve frankofonních, což je pro Evropu obzvlášť trpké. Francie dokonce podněcuje iluzi, že to je nefér - tedy nikoli když se Západ veze na protiruské vlně v postkomunistických zemích východního bloku, nýbrž když se Rusko veze na protizápadní vlně v postkoloniálních zemích.

Tak, jako  Západ kuje vyhnání Rusa z Evropy, kuje Afrika  vyhnání Francouze ze svého území, a nahrazuje ho vedle Číňana, Turka a Araba právě Rusem. Evropě se tak zavírají bohaté zdroje surovin, kterých se jí žalostně nedostává. V Mali, Středoafrické republice a dalších ruské vlajky střídají francouzské coby výraz nezávislosti, svobody a vymanění se z přezírávého západního područí. Tak jako na Západě namnoze probublává ruskofóbie,  v Africe začasté okcidentofóbie. 

Západ, USA a EU, klesl v očích afrických národů nejen z ekonomicko-politického a vojensko-strategického hlediska, ale u obyčejných Afričanů svými neohodnotami - v západní Evropě eurounijními hodnotami, které jsou pro zemitého Afričana příznakem  dekadence, ba choromyslnosti a neživotaschopnosti. 

Válka Západu proti Rusku na Ukrajině má v Africe koloniální závan a pachuť. Ani v Latinské Americe si paktování se s USA a ex-koloniálními mocnostmi velké sympatie nezíská. Není tak vyloučeno, že zvítězí-li v blížících se amerických volbách republikáni a budou krátit Ukrajině podporu, jak avizují, bude pro Ukrajinu ještě pragmatickou existenciální výzvou namlouvat si okcidentofóbní země třetího světa, a (vysátá) jelita nechat jelitama, jak se ukrajinská diplomacie vyjádřila o představiteli evropského Západu... 

zdroj: larazon.es - twitter.com - Novinky

Milí čtenáři, dlouhodobě je velkým problémem ekonomická neudržitelnost provozu našeho webu, kdy nás bojkotují vyhledávače i reklamní společnosti, čili příjmy jsou nízké a zdaleka nepokryjí náklady. Proto provoz našeho webu je možný hlavně díky obětavým dárcům, proto prosím podpořte provoz našeho unikátního webu. Děkujeme všem, kdož nás podporujete. právě díky vaší podpoře se nám daří monitorovat šíření islámu v ČR. Prosím nepodceňujte hrozbu islamizace České republiky! Jsme dnes jediná skupina aktivistů, která v ČR trvale již mnoho let monitoruje šíření islámu, islamismu a projevy islámského extremismu. 

 
Jak nám můžete pomoci?
Sdílejte naše články.
 
Nebo finančním darem:
Číslo účtu: 209672916 / 0600, Moneta Money Bank, Variabilní symbol: 001
IBAN: CZ90 0600 0000 0002 0967 2916
BIC (SWIFT): AGBACZPP

 

Přečtěte si více informací o mešitách a muslimech v České republice:

 

1090 čtenářů | 
HodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnocení
Tisknout článek Poslat článek e-mailem
Vaše hodnocení: 

Zde můžete nastavit své hodnocení

Přihlášení uživatele
Jméno:
Heslo:

RSS feed Zasílání upozornění
Čtěte také
Výklad Koránu

Základy islámu a jejich výklad

Obrana Vídně při obléhání Turky 1683

Jak vyvést Evropu z krize? Takto!

Súmrak európskej civilizácie - Barbari sa zmocňujú Európy
Články autora
Průzkum
Nabídl Západ ruským voličům jinou možnost? Komentáře k ruským volbám jsou v západních médiích kritické, byť uznalé, že v nich Rusové vyjádřili svou vůli. Dobře, ale nabídl Západ Rusům lepší možnost?
Hlasovat můžete kliknutím na odpověď
Doporučujeme
Knihu chraň!