"Sluší se, aby žena žila pod botou muže" (Turecké přísloví)

Pohled Japonce na USA a Evropu. Líným bělochům předpověděl zánik již v 19. stoeltí

Autor: Michal Poláček | Publikováno: 29.10.2023 | Rubrika: Asie
USA

"Navštívili jsme novou školu pro černé lidi. Před naším příjezdem se Američané přeli zda jsou černí lidé občany jako oni. Spor přerostl ve válku jižanů a seveřanů. Protože před válkou vykonávali černí práci určenou koním a volům, společnost je dosud vnímá jako nekulturní idioty. Nemám pochyb o tom, že se vzděláním zaujmou ctižádostiví své místo ve vládě země. A ti bílí, kteří budou líní a hloupí skončí v propadlišti dějin." Kume Kunitake, japonský diplomat a historik, 1878
 
V pravé poledne nás přivítali v Bílém domě. Ambasadory  u dveří zdraví sám prezident Grant. Nejmocnější muž kontinentu jim přišel jen tak potřást rukou, dveře jeho paláce byly hostům otevřeny dokořán a nikde nebylo stopy po ozbrojených strážcích. Američané mají legraci z Evropanů, kteří vše drží pod zámkem.
 
Když Japonci uvažují o cizině, vidí jinou galaxii. Na poště jsme se setkali s americkým pohledem. Pošťáci doručí placenou zásilku do toho nejtemnějšího kouta země. Čím delší a horší cesta, tím více pýchy v hotovou práci. Není divu, že bohatnou.
 
Naše zvyky je udivují a jejich nás. Vnímáme asi jinak čest. V Japonsku je ctnostný ten, kdo plní své povinnosti vůči svým představeným. Počínaje rodiči. Oproti tomu v Americe džentlmen slouží své manželce. Nosí jí boty, svítí na cestu, otvírá dveře. Pokud ji rozčílí jde spát bez večeře. Ženy tu muže kultivují.
 
Navštívili jsme i Společnost bible. Spolek založili místní lidé, aby šířili slávu bible. Dokumentu, který si berou všude sebou a odkládají ho jen tak daleko, aby na něj dosáhli z postele. Zejména ženy ho zdobí perlami a zlatem. Je pro ně jako kyslík a cizinců se ptají na jejich domov, aby zjistili čemu věří. V jaké náboženství. Nevíra je pro ně důkazem, že "ztracená duše" není hodna důvěry. Může nevěřící ctít nějaká pravidla?
 
Když čtu Starý a Nový zákon, některé pasáže mi přijdou prostě neuvěřitelné. Postavy slyší ve své hlavě hlasy anebo spatří vzkříšení ukřižovaného kriminálníka. Bibli lze snadno zamítnout jako bláboly šílence. Hovoří ale o synovi krále nebes a každé západní město nese pomník tohoto mrtvého muže na kříži. Méně informovaný by si snad myslel, že je na hřbitově a ne v centru metropole. Zvláštní zvyk, že? Ale Američané, bohatí i chudí se mě upřímně ptají jak je možné, že neznám poselství vykupitele? Možná i tady jsou kořeny jejich cti, vřelosti a smyslu pro tvrdou práci.
 
Proto je na místě se více učit. Amerika je stát velký jako celá Evropa. Její občané mají kořeny v Evropě, ale pěstují si svého ducha. Evropu si mocní tvarují podle svých potřeb, není místo pro nic jiného. Američané oproti tomu mají pevnou víru, že každý den svou prací mění svět v lepší místo k životu.

 

Kume Kunitake, japonský diplomat a historik, 1878

 

Nenechte se nejapně formovat eurohujerskou propagandou.

Nechte se informovat!

Vaše ISLAMIZACE.CZ - neprodejné zprávy bez reklam 👍

Děkujeme všem, kdo nás podporujete. právě díky vaší podpoře se nám daří monitorovat šíření islámu v ČR. Prosím nepodceňujte hrozbu islamizace České republiky! Jsme dnes jediná skupina aktivistů, která v ČR trvale již mnoho let monitoruje šíření islámu, islamismu a projevy islámského extremismu. 

 

Jak nám můžete pomoci?

Sdílejte naše články.

 

Nebo finančním darem:

Číslo účtu: 209672916 / 0600, Moneta Money Bank, Variabilní symbol: 001

IBAN: CZ90 0600 0000 0002 0967 2916

BIC (SWIFT): AGBACZPP

 

Přečtěte si více informací o mešitách a muslimech v České republice a Evropě:

Uzbekistánští muslimové otevřeli v Praze nové kulturní centrum. Muslimů v Praze je stále více ...

V roce 1922 bylo v Německu 1 800 muslimů a dnes jsou jich miliony! To v ČR nechceme!

Proč mají čeští muslimové utajovanou mešitu v Tuchoměřicích u Prahy?

Muslimům se podařilo zachránit mešitu v Praze Libni a ještě k tomu získali podporu od státu Kuvajt

Český muslim provozuje v Praze islámské centrum propagující islámský fundamentalismus

Takíja - Pravda, lež a přetvářka v arabsko-islámské společnosti - opět v prodeji!

Třetí vlna – islamizace, masová migrace a Rusko

 

Klíčová slova: multikulturalismus  | válka
902 čtenářů | 
HodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnocení
Tisknout článek Poslat článek e-mailem
Vaše hodnocení: 

Zde můžete nastavit své hodnocení

Přihlášení uživatele
Jméno:
Heslo:

RSS feed Zasílání upozornění
Čtěte také
Výklad Koránu

Základy islámu a jejich výklad

Obrana Vídně při obléhání Turky 1683

Jak vyvést Evropu z krize? Takto!

Súmrak európskej civilizácie - Barbari sa zmocňujú Európy
Články autora
Průzkum
Měli by být vpuštěni na Olympiádu sportovci Izraele a Ruska?
Hlasovat můžete kliknutím na odpověď
Doporučujeme
Knihu chraň!