"Sluší se, aby žena žila pod botou muže" (Turecké přísloví)

Česká vláda nemá peníze pro důchodce a děti, ale řeší jak utratit peníze za munici pro Ukrajinu

Autor: Petr Markvart | Publikováno: 28.2.2024 | Rubrika: Evropa
Vlajka - Česká Republika

Dlouho jsem se nevyjádřil k žádnému politickému tématu, takže se to dnes pokusím napravit. Bylo by toho jistě víc, od chování k představitelům partnerských zemí V4 v průběhu jejich pražského summitu, až po skandální nálepkování názorových oponentů v průběhu protestu českých zemědělců.
 
Český kabinet, namísto toho, aby se zasadil o ukončení bojů na Ukrajině, jenom roztáčí další kola násilí, v jehož rámci vede úsilí o dodávku "statisíců dělostřeleckých granátů" Ukrajině. Podle našich nejvyšších ústavních činitelů, budou teď tuto munici shánět ze skladů mimoevropských zemí. To, že tento nesmysl vyhlašuje komunální politička, která rozumí jenom ztěží probematice pomočených rohů na Míráku, asi úplně nepřekvapí. Že však tento nesmysl opakuje čtyhvězdičkový generál v roli inkarnace tatíčka Masaryka, je poměrně znepokojivé.
 
Tedy zeprvé: dělostřelecké náboje, pokud nejsou vyráběné přímo pro konkrétní zbraň, se totiž mohou zásadně lišit v mnoha parametrech - od prachové nálože, hmotnosti, dna náboje, jeho konstrukce až po zapalovač. A to je v celé operaci asi ještě to nejmenší. To další totiž nastává ve fázi, kdy budete chtít takovou přebytečnou munici (zatím identifikovanou jako jihoafrickou, tureckou či jihokorejskou) odkoupit. První věcí je, že kromě Koreje si tyto země nebudou asi chtít úplně rozházet Rusko. JAR je totiž jeho partnerem v BRICS a Turecko má svojí černomořskou politiku. Kdyby chtělo tuto munici dodat Ukrajině, rozhodně by k tomu nepotřebovalo Pavla, Fialu ani Černochovou. I kdyby však nad touto věcí mávly prodávající země rukou, přichází kapacitní problém. Kolik zásob odprodáte, máte-li na severních hranicích Kim Čong-una? Deset procent? Nebo radši míň?
 
Ten největší problém potom nastává při přepravě dlouho skladované velkorážné munice. Přepravit novou munici je totiž problém, natož nějaké sekáče. Každý prodávající Vám totiž logicky odprodá ty nejstarší ročníky a sám si nechá ty novější. Takže potom musí ty staré, Bůh ví jak skladované, sračky rejdař převzít a schválit k přepravě, musí být schopen s nimi na palubě v průběhu cesty zajet do přístavu a doplnit palivo a někdo to celé musí taky pojistit, což bývá to úplně nejsložitější. Ale krajně nepravděpodobná logistická operace pokračuje ještě dále. Vzhledem k tomu, že v jediném ukrajinském přístavu, tedy v Oděse, se asi náklad vykládat nebude, bude nutno ho dopravit nejprve do Gdaňska nebo Štětína a poslat ho dál po železnici. Na ukrajinské hranici ho dále přeložit na úzkorozchodku, někde ho potom vyložit a následně distribuovat jednotkám, vybaveným dělostřeleckou technikou.
 
A to už nemluvím o tom, že by tu munici měl někdo inspektovat, ověřit jakost a technické parametry. Nemluvím ani o tom, že prodávající ví, že tu munici ZOUFALE potřebujete a řekne si o cenu, řekněme velmi neslušnou. Dělostřelecká munice je blbá komodita. Kdykoliv Vám něco blafnout a máte z toho průser.
 
A to je dnešní Česká republika. Nemožné ihned, zázraky na počkání. Čím větší kravina, tím je pravděpodobnější, že se toho chytíme. Už aby v Bílém domě seděl zase Trump a my se vrátili k úvahám o regionální spolupráci!
 
Nenechte se nejapně formovat eurohujerskou propagandou.

Nechte se informovat!

Vaše ISLAMIZACE.CZ - neprodejné zprávy bez reklam 👍

Děkujeme všem, kdo nás podporujete. právě díky vaší podpoře se nám daří monitorovat šíření islámu v ČR. Prosím nepodceňujte hrozbu islamizace České republiky! Jsme dnes jediná skupina aktivistů, která v ČR trvale již mnoho let monitoruje šíření islámu, islamismu a projevy islámského extremismu. 

 

Jak nám můžete pomoci?

Sdílejte naše články.

 

Nebo finančním darem:

Číslo účtu: 209672916 / 0600, Moneta Money Bank, Variabilní symbol: 001

IBAN: CZ90 0600 0000 0002 0967 2916

BIC (SWIFT): AGBACZPP

 

Přečtěte si více informací o mešitách a muslimech v České republice a Evropě:

Uzbekistánští muslimové otevřeli v Praze nové kulturní centrum. Muslimů v Praze je stále více ...

V roce 1922 bylo v Německu 1 800 muslimů a dnes jsou jich miliony! To v ČR nechceme!

Proč mají čeští muslimové utajovanou mešitu v Tuchoměřicích u Prahy?

Muslimům se podařilo zachránit mešitu v Praze Libni a ještě k tomu získali podporu od státu Kuvajt

Český muslim provozuje v Praze islámské centrum propagující islámský fundamentalismus

Takíja - Pravda, lež a přetvářka v arabsko-islámské společnosti - opět v prodeji!

Třetí vlna – islamizace, masová migrace a Rusko

 

 

Klíčová slova: Česká republika  | válka
523 čtenářů | 
HodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnocení
Tisknout článek Poslat článek e-mailem
Vaše hodnocení: 

Zde můžete nastavit své hodnocení

Přihlášení uživatele
Jméno:
Heslo:

RSS feed Zasílání upozornění
Čtěte také
Výklad Koránu

Základy islámu a jejich výklad

Obrana Vídně při obléhání Turky 1683

Jak vyvést Evropu z krize? Takto!

Súmrak európskej civilizácie - Barbari sa zmocňujú Európy
Články autora
Průzkum
Souhlasíte s vykázáním amerických vojsk z Nigeru? Po vykázání francouzských vojsk nyní Niger vykázal i americká a zahájil vojenskou spolupráci s Ruskem. Schvalujete vykázání amerických vojsk z Nigeru?
Hlasovat můžete kliknutím na odpověď
Doporučujeme
Knihu chraň!