"Sluší se, aby žena žila pod botou muže" (Turecké přísloví)

Bezpečnostní expert hodnotí projev Fialy - kurz se nemění, vzhůru k úpadku České republiky

Autor: Jaroslav Štefec | Publikováno: 20.9.2022 | Rubrika: Evropa
Vlajka - Česká Republika

Co říci k nedělnímu „oslňujícímu a státnickému“ proslovu premiéra Fialy. Jeho příznivci se museli svíjet v nadšeném obdivu. Akademické pozadí, bibliotéka s knihami v historických vazbách vlevo a moderní literaturou srovnanou podle velikosti vpravo, perfektně vypracovaná dikce státnického střihu, standardní gestikulace dobře promazaného robota, nulový informační obsah – prostě tyátr, za který by se nemuselo stydět ani avantgardní divadlo Na Jezerce principála Hrušínského.
 
V souvislosti s energiemi samozřejmě neopomněl zmínit „zastropování“. Nový pojem, který vstoupil do našich životů naprosto stejně, jako svého času „tunelování“. Objektivně vzato, jedná se o synonyma. Znějí sice jinak, ale mají stejný smysl, jednoduše vyjádřitelný spojením „vytahat z lidí co nejvíce peněz“. Obzvláště pikantní na tom je, že sám Fiala jen před pár týdny „zastropování“ energií veřejně a kategoricky odmítal. Nejspíš mu jeho „poradci“ nestihli včas vysvětit, jak se na něm dá „trhnout“.
 
Chápu, že český stát rád věnuje naše dividendy (neboť my, občané a naše rodiny jsme základem státu a tyto dividendy patří tedy nám) na úhradu plynu pro německé plynové elektrárny. Pochopitelně aniž by se to jakkoliv dotklo amerických hedge fondů. Green deal von Leyenové, EU solidarita s našimi "chudými" sousedy a „zákonem chráněné“ zisky akcionářů ČEZ nade vše. Zřejmě i nad naše životy. 
 
S tím velmi úzce souvisí i pokračující nekontrolovatelný vývoz zbraní na Ukrajinu, sociální podpora tzv. „uprchlíkům“ v rozsahu, o níž se většině českých občanů v nouzi ani nesnilo a chystané stamiliardové nákupy americké výzbroje za situace, kdy se ekonomický systém (nejen) ČR v důsledku nedostatku energií, raketově rostoucí inflace a prohlubujícího se zadlužování začíná rozpadat. Bylo by dobré blonďaté valkýře v čele ministerstva války vysvětlit, že tam není proto, aby válčila s Ruskem, "za pusinku" vyvážela "nadbytečné" české zbraně a sjednávala stamiliardové kšefty pro americké zbrojovky, ale proto, aby zajišťovala (zákonem uloženou) schopnost AČR bránit naši zemi.
 
Sečteno a podtrženo: premiér Fiala nám předvedl perfektně vycizelované mlácení prázdné slámy bez jakéhokoliv uchopitelného obsahu. Syntakticky správné, sémanticky srozumitelné, s nulovým pragmatickým obsahem. Přeloženo do běžného jazyka – deset minut žvanil, gestikuloval a „vysílal signály“, aniž cokoliv řekl. Možná by se to dalo tolerovat v době klidu a míru. Ale ne dnes, v nastupující krizi, jejíž dopady si jen málokdo dokáže představit. Navíc za situace, kdy jen pár set kilometrů od našich hranic probíhá válka s obrovským eskalačním potenciálem, jejíž konec je v nedohlednu. Že jsme v průšvihu, víme i bez něj. A že to bude letos a několik dalších let tvrdé, to začíná být jasné i těm největším optimistům, používajícím vlastní mozek a vnímajícím objektivní realitu. 
 
Co potřebujeme? Aby v čele naší země a jednotlivých resortů stáli lidé, schopní efektivně řídit příslušná ministerstva. Potřebujeme premiéra, který ví, co znamená spojení „řídit stát“. Potřebujeme se aspoň částečně vymanit z absolutní podřízenosti naší zahraniční, obranné a bezpečnostní politiky zájmům USA a začít hledat cesty, jak omezit ekonomickou a energetickou závislost na Německu. A také zabránit růstu závislosti ČR na Číně, o níž se u nás v této souvislosti téměř vůbec nehovoří, v důsledku výpadku (nejen) našich domácích výrobních kapacit.
 
Přemýšlejme a važme. Příští týden jsou volby. Sice ne ty sněmovní (zatím), ale i v nich můžeme jasně demonstrovat nespokojenost s tím, co nám současné "politické elity" chystají. Předvolební agitka pana Fialy byla jen dalším důkazem absolutní politické a organizační impotence jeho i jím řízené vlády, důkazem ne snad neochoty, ale spíše totální neschopnosti cokoliv řešit. 
 
Dovolím si svou úvahu zakončit známým citátem z filmu Postřižiny: „Musíte se víc snažit, pane správče! Jinak vás vyměníme!“ Začíná totiž jít do tuhého. Jde o naši budoucnost a naše životy. Je třeba konat, ne kecat.
 

Přečtěte si více informací o mešitách a muslimech v České republice:

 

Milí čtenáři, dlouhodobě je velkým problémem ekonomická neudržitelnost provozu našeho webu, kdy nás bojkotují vyhledávače i reklamní společnosti, čili příjmy jsou nízké a zdaleka nepokryjí náklady. Proto provoz našeho webu je možný hlavně díky obětavým dárcům, proto prosím podpořte provoz našeho unikátního webu. Děkujeme všem, kdož nás podporujete. právě díky vaší podpoře se nám daří monitorovat šíření islámu v ČR. Prosím nepodceňujte hrozbu islamizace České republiky! Jsme dnes jediná skupina aktivistů, která v ČR trvale již mnoho let monitoruje šíření islámu, islamismu a projevy islámského extremismu. 

 
Jak nám můžete pomoci?
Sdílejte naše články.
 
Nebo finančním darem:
Číslo účtu: 209672916 / 0600, Moneta Money Bank, Variabilní symbol: 001
IBAN: CZ90 0600 0000 0002 0967 2916
BIC (SWIFT): AGBACZPP
 
Případně kupte knihy (o imigraci a islámu) v našem e-shopu a šiřte je mezi přáteli: 

 

 

Klíčová slova: Česká republika  | vlastenectví
1215 čtenářů | 
HodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnocení
Tisknout článek Poslat článek e-mailem
Vaše hodnocení: 

Zde můžete nastavit své hodnocení

Přihlášení uživatele
Jméno:
Heslo:

RSS feed Zasílání upozornění
Čtěte také
Výklad Koránu

Základy islámu a jejich výklad

Obrana Vídně při obléhání Turky 1683

Jak vyvést Evropu z krize? Takto!

Súmrak európskej civilizácie - Barbari sa zmocňujú Európy
Články autora
Průzkum
Jaké motivace a ideály by vás přiměly sloužit a bojovat v armádě? Černochová a Řehka chtějí dostat lidi do armády. Za jaké ideály motivace byste byli ochotni sloužit a bojovat v armádě?
Hlasovat můžete kliknutím na odpověď
Doporučujeme
Knihu chraň!