Jak dokázali nacisté tak efektivně vládnout? Nebylo to jen o jednom muži - Hitlerovi
Autor: Michal Poláček | Publikováno: 16.03.2023 | Rubrika: Evropa
Ilustrace
Dávejte pozor na to, co si přejete. Může se vám to splnit. Na závěr roku 1933 má Vůdce projev k zaměstnancům v továrně Siemens. Omluví se jim, že vymazal stranu marxistů s vysvětlením, že vymazal i všechny další strany. Nezaměstnanost za prvních devět měsíců vlády už klesla o třetinu. V novém řádu budou všichni Němci dělníky a rolníky nacionálního socializmu. Všichni budou odboráři. Mají společné nepřátele. Potlesk, třikrát sláva kancléři.

"Adolf Hitler musí vyhrát volby. Musí se dostat k moci. Teprve pak bude Německo připraveno na tu opravdovou revoluci!"  - Ernst Thälmann, předseda Německé Komunistické Strany (KPD)
 
Dávejte pozor na to, co si přejete. Může se vám to splnit. Na závěr roku 1933 má Vůdce projev k zaměstnancům v továrně Siemens. Omluví se jim, že vymazal stranu marxistů s vysvětlením, že vymazal i všechny další strany. Nezaměstnanost za prvních devět měsíců vlády už klesla o třetinu. V novém řádu budou všichni Němci dělníky a rolníky nacionálního socializmu. Všichni budou odboráři. Mají společné nepřátele. Potlesk, třikrát sláva kancléři.
 
Kdo chce výš, musí do strany. Kdo chce výš ve straně, musí vstoupit k milicionářům (SturmAbteilung či ještě lépe Algemeine SchutzStaffel).
 
Součástí úplné přestavby státu je vytvoření společenské pyramidy. Triumvirát svazu průmyslu a armády uzavírá NSDAP podřízena FührerPrinzipu. Pod Vůdcem, papežem vznikající teokracie, jsou desítky Gauleiterů (krajských lídrů). Ti se stávají malými Vůdci svěřených spolkových zemí, všichni mají přímý přístup k Adolfu Hitlerovi jako jednotlivci. Dohlíží na ně z nově vytvořených úřadů Reichsleiteři (říšští lídři), zodpovědní za osvětu, propagandu a výchovu mládeže. I ti mají přímý přístup k Adolfu Hitlerovi.
 
Tady je třeba dodat, že existuje jistá meritokracie. Gauleiterem se mohl stát jedině dobrý rétor, který oslovil voliče svého kraje. Proto tuto pozici nikdy nebude zastávat sekretář Martin Bormann. Šlape si na jazyk.
 
Kriminální a státní policii plus tajnou službu sjednocuje stejným způsobem Reinhardt Heydrich. ("Himmler měl fenomenální mozek, ten se jmenoval Heydrich." - HG).  Počínaje útokem na centrálu policie v Bavorsku. Výkonná moc už neexistuje, místo ní bude fungovat jednotná inkvizice. Geheimat StaatPolizei. Nebo GeStaPo. 
 
Nejméně důležitý bude parlament, kde vedle stovek nacistů zůstane symbolicky pár nestraníků. Němečtí občané si začnou dělat legraci, že se jedná o nejdražší pěvecký sbor na světě. I kdyby si Hermann Goering, druhý muž Říše, nahlas usral, tleskali by. V lágru skončí komunista Thälmann, architekt německého ekonomické zázraku Schacht i budoucí západoněmecký prezident, toho času starosta Kolína nad Rýnem. Adenauer.
 
Církve budou také sjednoceny pod praporem "pozitivního křesťanství" rasového ekologa, Alfreda Rosenberga. Jen katolíci nahrazování křížů Hakenkreuzem v kostelích přibrzdí.
 
Adolf Hitler nevládne sám. Žádný muž nevládne sám, je to fyzicky nemožné. V rostoucím kabinetu budou o přízeň Vůdce soutěžit ministři (zpravidla zastávající i pozice Gauleiterů či alespoň milicionářů v SA či SS). Hermann Göring si odfrkne nad novým ministrem zahraničí, Ribbentropem: "Hitler řekne šedá a Ribbentrop pak všude vykládá černá, černá, černá! Patolízal." 
 
Podle osudu Gauleiterů, hodnostářů namočených v Holocaustu, se dá posoudit postup spojenců k Třetí říši v apokalyptické válce. Ze 43 jich:
- Dvanáct spáchalo sebevraždu.
- Dva padli na bojišti.
- Jeden byl zabit na útěku před českými partyzány.
- Jeden se dosud pohřešuje.
- Osm jich bylo odsouzeno a popraveno spojeneckými soudy.
- Patnáct dalších bylo odsouzeno a po odpykání trestu propuštěno. 
- Jeden zemřel před propuštěním z polského vězení.
- Dva nečekali na soudy a odstěhovali se do Argentiny.
- Jeden zalehl na matrace a později se odstěhoval do Kanady.
 
Britský spisovatel, George Orwell, po válce hodnotí: "Porazil všechny konkurenty a roky řídil tisíce ctižádostivých psychopatů. Adolf Hitler přežil v úřadě kancléře tak dlouho pouze díky přitažlivosti své osobnosti."
 
Děkujeme všem, kdož nás podporujete. právě díky vaší podpoře se nám daří monitorovat šíření islámu v ČR. Prosím nepodceňujte hrozbu islamizace České republiky! Jsme dnes jediná skupina aktivistů, která v ČR trvale již mnoho let monitoruje šíření islámu, islamismu a projevy islámského extremismu. 

 

Jak nám můžete pomoci?

Sdílejte naše články.

 

Nebo finančním darem:

Číslo účtu: 209672916 / 0600, Moneta Money Bank, Variabilní symbol: 001

IBAN: CZ90 0600 0000 0002 0967 2916

BIC (SWIFT): AGBACZPP

 

Přečtěte si více informací o mešitách a muslimech v České republice a Evropě:

Uzbekistánští muslimové otevřeli v Praze nové kulturní centrum. Muslimů v Praze je stále více ...

V roce 1922 bylo v Německu 1 800 muslimů a dnes jsou jich miliony! To v ČR nechceme!

Proč mají čeští muslimové utajovanou mešitu v Tuchoměřicích u Prahy?

Muslimům se podařilo zachránit mešitu v Praze Libni a ještě k tomu získali podporu od státu Kuvajt

Český muslim provozuje v Praze islámské centrum propagující islámský fundamentalismus

Nová mešita v Praze! Celý projekt financují němečtí muslimové ....

Vzniká u Brna arabsko-muslimské městečko? nebo jde jen o snahu arabských investorů vydělat?

Muslimská modlitebna a hřbitov v Olomouci. Islám se šíři dál a dál ...

Islám & islamismus v České republice - 3. rozšířené vydání

Druhá mešita v Brně - informace

Česka vláda nás chce umlčet a chce omezit šíření informací o hrozbě islamizace a masové migrace!

Kdo jsme, proč a za co bojujeme? Islamizace je realitou a hrozbou pro naší společnost

Takíja - Pravda, lež a přetvářka v arabsko-islámské společnosti - opět v prodeji!

Třetí vlna – islamizace, masová migrace a Rusko

Jak se (ne)hlasuje v europarlamentu aneb otevřený výsměch voličům od europapalášu