"Sluší se, aby žena žila pod botou muže" (Turecké přísloví)

Spálení Koránu před mešitou v Rusku - podezřelý zatčen a byl poslán k ruským muslimům ...

Autor: Lukáš Lhoťan | Publikováno: 28.5.2023 | Rubrika: Evropa
Vlajka - Rusko

Video z pálení islámské posvátné knihy – Koránu před mešitou v ruském Volgogradu (dříve Stalingrad). Korán měl spálit rodák z Ukrajiny Nikita Žuravel údajně za finanční odměnu na pokyn ukrajinských tajných služeb, k čemuž se přiznal okamžitě po zadržení ruskými bezpečnostními orgány při prvním výslechu během převozu z místa zadržení na služebnu, jak ukazuje videozáznam zadržení zveřejněný ruskými úřady.
 
Již krátce po zveřejnění videa na sociálních sítech byl mladík zadržen ruskými bezpečnostními orgány a předán do vyšetřovací vazby v muslimském Čečensku. Hanobení náboženství je v Ruské federaci trestným činem a má probíhat i vyšetřování co dalšího pro ukrajinské tajné služby Nikita Žuravel měl dělat.
 
„Vyšetřovací orgány Vyšetřovacího výboru Ruska ve Volgogradské oblasti ve spolupráci s regionálními odděleními FSB a ministerstvem vnitra Ruska identifikovaly a zadržely místního obyvatele Nikitu Žuravela, podezřelého ze spáchání trestného činu podle části 2. článku 148 Trestního zákoníku Ruské federace (veřejné akce vyjadřující jasnou neúctu ke společnosti a spáchané s cílem urazit náboženské cítění věřících),“ píše se v tiskové zprávě ruských úřadů. A podle tvrzení ruských úřadů (viz. videozáznam) měl zadržený mladík říci, že „udělal jsem to s cílem podnítit náboženskou nenávist mezi křesťany a muslimy v oblasti Volgograd ."
 
Video z pálení Koránu před mešitou ve Volgogradu a poté záznam zatčení podezřelého
 
„Považujeme za nutné a správné po vynesení rozsudku poslat osobu, která trestný čin spáchala, na výkon trestu do některého z nápravných ústavů umístěných v regionu s převážně muslimským obyvatelstvem. Přispěje to k respektu k náboženství a náboženské cítění věřících v naší mnohonárodnostní a multikonfesní zemi,“ uvedl ministr spravedlnosti Ruské federace Konstantin Čujčenko.
 
Ruské úřady dlouhodobě obviňují ukrajinské a západní tajné služby ze snahy vyvolat nepokoje a násilí mezi muslimy a nemuslimy v Ruské federaci. Podle Zavtra.ru „první video zveřejnil kyjevský rusofobní kanál „Ranní Dagestan“, cíleně zapojený do rozdmýchávání konfliktu na severním Kavkaze; kanál (údajně pozn. překladatele) vytvořilo Centrum pro informační a psychologické operace ozbrojených sil Ukrajiny.“ A čečenský prezident Ramzan Kadyrov prohlásil, že provokativní spálení koránu nebylo učiněno pouze na přání ukrajinských tajných služeb, ale že jde i o dlouhodobou snahu Západu urážet muslimy a provokovat je.
 
Zadržený Nikita Žuravel 
Zadržený Nikita Žuravel
 
V Ruské federaci žije odhadem kolem 14 až 16 % obyvatel muslimské víry, tj. zhruba mezi 15 až 20 miliony lidí. Podle představitelů ruských muslimů může v roce 2034 žít v Ruské federaci až 30% obyvatel islámského vyznání.  
 
Pokud to bude možné, tak budeme dále sledovat osud Nikity Žuravela. 
 
K tématu doporučujeme si přečíst: Třetí vlna – islamizace, masová migrace a Rusko
 
 
O autorovi: Lukáš Lhoťan (1980) je zakladatel Nakladatelství Lukáš Lhoťan a nezávislý novinář, bývalý muslim a autor knih Ježíš Kristus a islám, Eurabia, Islám a islamismus v České republice, Cestujeme po Turecku, Arménský holocaust a dalších. Je absolventem dvou středních škol a absolovent bakalařského studia Teologické nauky na Univerzitě Palackého v Olomoucí. Jeho komentáře vycházejí v českých mediích (Konzervativní listy, Parlamentní listy, Reflex apod.) a jsou překládány i do cizích jazyků (angličtina, polština, ruština aj.) Od roku 1998 do roku 2010 byl spolupracovníkem předsedy českých muslimů Muneeba Hassana Alrawiho. Je absolventem poutě do Mekky a vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth. V rámci svých cest navštívil opakovaně mnohé exotické země, například Saudskou Arábií, Jordánsko, Turecko, Gruzií, ale i například méně exotické Řecko, Srbsko, Bulharsko, Rumunsko, Maďarsko, Maltu a další.
 
Podílel se na projektu odhalování islámských extremistů v německé spolkové zemi Bavorsko (projekt byl ve spolupráci s bavorskou zemskou kontrarozvědkou Bayerisches Landesamt für Verfassungsschutz). Rovněž absolvoval studijní pobyt v USA The International Visitor Leadership Program (2010). Do svého veřejného zřeknutí se islámu v roce 2012 patřil k mediálně nejznámějším muslimům v České republice a také k propagátorům reformního islámu.
 
Děkujeme všem, kdož nás podporujete. právě díky vaší podpoře se nám daří monitorovat šíření islámu v ČR. Prosím nepodceňujte hrozbu islamizace České republiky! Jsme dnes jediná skupina aktivistů, která v ČR trvale již mnoho let monitoruje šíření islámu, islamismu a projevy islámského extremismu. 

 

Jak nám můžete pomoci?

Sdílejte naše články.

 

Nebo finančním darem:

Číslo účtu: 209672916 / 0600, Moneta Money Bank, Variabilní symbol: 001

IBAN: CZ90 0600 0000 0002 0967 2916

BIC (SWIFT): AGBACZPP

 

Přečtěte si více informací o mešitách a muslimech v České republice a Evropě:

Uzbekistánští muslimové otevřeli v Praze nové kulturní centrum. Muslimů v Praze je stále více ...

V roce 1922 bylo v Německu 1 800 muslimů a dnes jsou jich miliony! To v ČR nechceme!

Proč mají čeští muslimové utajovanou mešitu v Tuchoměřicích u Prahy?

Muslimům se podařilo zachránit mešitu v Praze Libni a ještě k tomu získali podporu od státu Kuvajt

Český muslim provozuje v Praze islámské centrum propagující islámský fundamentalismus

Takíja - Pravda, lež a přetvářka v arabsko-islámské společnosti - opět v prodeji!

Třetí vlna – islamizace, masová migrace a Rusko

Jak se (ne)hlasuje v europarlamentu aneb otevřený výsměch voličům od europapalášu

 

Klíčová slova: politická korektnost  | islamizace
1612 čtenářů | 
HodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnocení
Tisknout článek Poslat článek e-mailem
Vaše hodnocení: 

Zde můžete nastavit své hodnocení

Přihlášení uživatele
Jméno:
Heslo:

RSS feed Zasílání upozornění
Čtěte také
Výklad Koránu

Základy islámu a jejich výklad

Obrana Vídně při obléhání Turky 1683

Jak vyvést Evropu z krize? Takto!

Súmrak európskej civilizácie - Barbari sa zmocňujú Európy
Články autora
Průzkum
Ukrajinští odpírači v ČR ano či ne? Podle MZV Lipavského, ČR nechce na svém území ukrajinské odpírače vojenské služby. Souhlasíte?
Hlasovat můžete kliknutím na odpověď
Doporučujeme
Knihu chraň!