"Sluší se, aby žena žila pod botou muže" (Turecké přísloví)

Obrovský rozvoj průmyslu a výroby v Rusku. V boji se Západem Rusům pomáhá stále více zemí

Autor: Marie Divišová | Publikováno: 11.4.2024 | Rubrika: Asie
Vlajka - Rusko

Ukrajinské ministerstvo obrany publikovalo mapu možných zásahů svého území korejskými "trochu chytrými" balistickými raketami, vypuštěnými z Ruska. Nevím, co přesně termín "trochu chytrý" znamená, nejspíš fakt, že munice je doplněna nějakým navigačním kouskem, komunikujícím se satelity. Kdo víte, povězte.
 
O tom, že Rusko koupilo od Severní Koreje rakety a dělostřelecké náboje, se na internetu spekuluje velmi mocně. Z pochopitelných důvodů nejsou k dispozici žádné přesné údaje. 
Různí online špioni sledují na satelitních snímcích pohyb na ruských železnicích ve směru z Koreje na západ Ruska. A odhadují, že bylo z Koreje odesláno 3-6 tisíc kontejnerů s municí. Bez upřesnění, jaké to byly kontejnery a jaká munice. 
 
Takže vydejme se směle do říše spekulací a fejků:
Čistě teoreticky podle rozměrů munice 155 mm a rozměrů různých kontejnerů vychází 500 - 1000 kusů dělostřeleckých granátů v kontejneru. Vynásobením dostaneme 1,5-6 milionů kusů munice, pokud by byly posílané stejné náboje. Samozřejmě teoreticky, nikdo neví, kolik těch kontejnerů ve skutečnosti bylo (jestli vůbec nějaké byly), ani co v nich bylo (tedy v Rusku a Koreji to někdo určitě ví, ale ti nepoví). 
 
Rusko má čím zaplatit, v severní Koreji je údajně "hlad" a Rusko sklidilo v posledních dvou letech dvě rekordní úrody obilí a dalších potravin, sklady a sýpky jsou plné až pod střechy. Stejně tak vyrobili rekordní množství hnojiv.
 
Samotné Rusko je údajně nyní schopné vyrábět 150-300 tisíc kusů dělostřeleckých granátů měsíčně + 200 kusů "chytrých" raket s přesnou satelitní navigací. Přesné údaje nejsou, ale ví se, že výroba jede v nepřetržitém třísměnném provozu a do zbrojních továren byli získáni dělníci různých kovoobráběcích specializací z celého Ruska nabídkou mimořádně vysokých mezd a bezplatného ubytování a stravování. Ve statistikách přímo výroba munice uváděná není, je zahrnuta v položce Ostatní kovové výrobky (kde jsou kromě toho různé jednoduché kovové věci typu drátů, hřebíků, trubek, kabelů, konzerv, nádobí ap.). Tato položka vyrostla razantně, a dále roste, jenom letos za první dva měsíce o více než 50%.
 
Pro srovnání z druhé strany:
-  v USA podle dostupných údajů vyráběli před válkou měsíčně 14 tisíc ks munice ráže 155, loni 19-25 tisíc, a v letošním roce chtějí dosáhnout výroby 40 tisíc ks měsíčně, v roce 2025 pak 100 tisíc. 
 
- výroba v EU je podobná, před válkou se v Evropě vyrábělo měsíčně asi 20 tisíc ks dělostřelecké munice, zvyšování probíhá pomalu. Různí politici vypouštějí různá čísla, letos se má v EU údajně vyrobit 35-80 tisíc ks měsíčně.
 
- ale zdaleka ne všechna nově vyrobená munice půjde na Ukrajinu, jednak výrobci mají uzavřené dlouhodobé smlouvy s různými odběrateli kolkolem zeměkoule, druhak samotné evropské státy poslaly na Ukrajinu hodně vybavení z vlastních zásob a teď potřebují doplnit sklady
 
- český prezident PePa vyhlásil aktivitu nákupu munice z různých rozvojových zemí, organizovat by akci měli čeští zbrojaři (čti obchodníci se smrtí), platit prý budou evropské státy. Čísla se různí, celkem prý je možné sehnat 500 tisíc kousků až jeden milion.
 
Ergo kladívko, Rusko má a i v budoucnu bude mít k dispozici 3x a více dělostřelecké munice, než dokáže západní svět sehnat pro Ukrajinu.
 
Nenechte se nejapně formovat eurohujerskou propagandou.

Nechte se informovat!

Vaše ISLAMIZACE.CZ - neprodejné zprávy bez reklam 👍

Děkujeme všem, kdo nás podporujete. právě díky vaší podpoře se nám daří monitorovat šíření islámu v ČR. Prosím nepodceňujte hrozbu islamizace České republiky! Jsme dnes jediná skupina aktivistů, která v ČR trvale již mnoho let monitoruje šíření islámu, islamismu a projevy islámského extremismu. 

 

Jak nám můžete pomoci?

Sdílejte naše články.

 

Nebo finančním darem:

Číslo účtu: 209672916 / 0600, Moneta Money Bank, Variabilní symbol: 001

IBAN: CZ90 0600 0000 0002 0967 2916

BIC (SWIFT): AGBACZPP

 

Přečtěte si více informací o mešitách a muslimech v České republice a Evropě:

Uzbekistánští muslimové otevřeli v Praze nové kulturní centrum. Muslimů v Praze je stále více ...

V roce 1922 bylo v Německu 1 800 muslimů a dnes jsou jich miliony! To v ČR nechceme!

Proč mají čeští muslimové utajovanou mešitu v Tuchoměřicích u Prahy?

Muslimům se podařilo zachránit mešitu v Praze Libni a ještě k tomu získali podporu od státu Kuvajt

Český muslim provozuje v Praze islámské centrum propagující islámský fundamentalismus

Takíja - Pravda, lež a přetvářka v arabsko-islámské společnosti - opět v prodeji!

Třetí vlna – islamizace, masová migrace a Rusko

 

Klíčová slova: válka
414 čtenářů | 
HodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnocení
Tisknout článek Poslat článek e-mailem
Vaše hodnocení: 

Zde můžete nastavit své hodnocení

Přihlášení uživatele
Jméno:
Heslo:

RSS feed Zasílání upozornění
Čtěte také
Výklad Koránu

Základy islámu a jejich výklad

Obrana Vídně při obléhání Turky 1683

Jak vyvést Evropu z krize? Takto!

Súmrak európskej civilizácie - Barbari sa zmocňujú Európy
Články autora
Průzkum
Měli by být vpuštěni na Olympiádu sportovci Izraele a Ruska?
Hlasovat můžete kliknutím na odpověď
Doporučujeme
Knihu chraň!